Grappa i zapach alpejskich ziół - Julian K. Hombek
Polecana Literatura
Książka opowiada o grappie i jej rodowodzie, tłumaczy skąd pochodzi nazwa Grappa oraz z jakich wytłoczyn się ją robi. W pięknej publikacji znajdujemy zarówno opis klasyfikacji grappy, jak i regiony w których jest produkowana. Autor tłumaczy nuty zapachowe włoskiego trunku. W delikatnym, bezpośrednim stylu tłumaczy zasady, jakie mają być zastosowane w profesjonalnej degustacji. Ten swoisty przewodnik ubogacają opisy alpejskich ziół. Są to zioła, które mają zastosowanie w aromatyzowaniu opisywanego produktu. Dodatkowo, aby zaciekawić grono czytelników, przy opisach oraz zdjęciach ziół umieszczono przepisy na nalewki. Publikacja jest bogato ilustrowana.
+ Miły i lekki język
+ Ogromna wiedza merytoryczna, podana w łagodnej i łatwej do przyswojenia formie
+ Wysoka jakość
+ Twarda oprawa, kolorowe ilustracje.
+ Liczba stron: 163
+ ISBN 9788393625024
Kup książkę pisząc na adres wydawca@hek.com.pl lub na stronie Alkohole domowe.
Polecamy także:
Wino Armagnac Calvados. - Julian K. Hombek
32.50PLN
|